בית פטיו צבעוני בעיר

בית דו משפחתי בשטח בנוי של כ-165 מ"ר בקומה אחת על מגרש בשטח של 470 מ"ר, נבנה בשנת 2006.
 
בית מודרני בעל צבעוניות ייחודית אשר תוכנן עבור זוג המארח רבות את ילדיו ואת נכדיו.
הבית תוכנן בשכונה ותיקה בעיר אשר מאופיינת בגגות רעפים עפ"י התב"ע המקומית.
המגרש הארוך והצר חייב תכנון של מבנה מאורך אשר מחולק לשני אגפים ע"י פטיו כניסה ופטיו פנימי. הפטיו הפנימי מאפשר החדרה של אור טבעי ואוויר לחלל הבית הדו משפחתי. מעבר למבט הייחודי שהוא מעניק בעת הכניסה לבית.
החלל הציבורי רחב ידיים על מנת לאפשר אירוח של המשפחה המורחבת בנוחות מרבית ובחלל הפרטי מוענקת תחושת פרטיות מוחלטת.
החלונות הדרומיים מאופיינים בויטראז'ים צבעוניים על מנת לאפשר מצד אחד, החדרה של אור דרומי מסונן, על ידי ההצללות ייחודיות וצריבת הזכוכית ומצד שני להעניק פרטיות לדייריו תוך יצירת אסטטיקה צבעונית עשירה.
המוטיב העגול חוזר על עצמו באופנים שונים: בגגון הפטיו הראשי, בגדרות ההיקפיים ובחלונות המבנה.
 
צילום: ניב אשל ונועם רימון