מפעל

מפעל בשטח בנוי של כ-700 מ"ר בשתי קומות, על מגרש בשטח של כ-1000מ"ר נבנה בשנת 2009.
 
מבנה למפעל תכשיטים לכ-120 עובדים אשר תוכנן על פי עקרונות הבניה הירוקה.
דאגתנו העיקרית בתכנון המבנה הייתה ליצור תנאי עבודה אופטימאליים: אור טבעי, אוורור, מבט לחוץ ככל הניתן וחלל נעים ומזמין. וזאת מעבר לפונקציונאליות המתבקשת של תהליכי הייצור של המפעל.
לשם כך יצרנו מספר אלמנטים במבנה:
בחזית המערבית של המבנה שולב אלמנט עם צמחייה המטפסת על קיר זה. אלמנט זה משמש למספר מטרות: הצללה על החזית המערבית ועל חלונותיו (הסובלת מקרינה של שמש מערבית), סינון האוויר וצינונו לפני כניסתו אל תוך המבנה, אלמנט עצובי משמעותי בחזית הפונה לכביש הראשי ומבט "ירוק" מתוך המבנה כלפי חוץ. מבט זה מאפשר לעובדים ליהנות מ"טבע" סמוך למפעל.
החזית הצפונית של המבנה תוכננה כקיר מסך גדול לשם החדרה מקסימאלית של אור צפוני רך לחלל. קיר מסך זה מקבל את פני העובדים והאורחים למפעל.
הגג משלב חלונות גג משופעים כלפי צפון בעלי תפקיד משולש: האחד – חלונות אלו משחררים אוויר חם מחלל המפעל, השני – מחדירים אור צפוני טבעי למפעל, ושלישית – השיפוע כלפי דרום מהווה בסיס לתאים פוטו-וולטאיים ששולבו במפעל.
עיצוב החלל נקי ככל הניתן עם מספר אלמנטי צבע אשר מכניסים חדווה לאווירת המפעל.
מאפיינים אלה הביאו לעליה משמעותיות בפריון העבודה של העובדים בהשוואה למבנה הקודם בו התאכסנו העובדים. ולחסכון תפעולי של המפעל עבור בעליו.
 
צילום: נועם רימון וניב אשל