מודרניזם עירוני

בית בשטח בנוי של כ-270 מ"ר בשתי קומות וקומת מרתף בשטח של כ 165 מ"ר, על מגרש בשטח של 650 מ"ר
נבנה בשנת 2016.
בית מודרני אשר תוכנן למשפחה שחדוות האירוח היא חלק משגרת חייהם. מהות הבית נסובה סביב יצירת מקום מפלט לכלל המשפחה ולפיכך, השטחים הציבוריים מרווחים ומאפשרים אירוח כיד המלך.
גאומטריית המגרש המלבנית הכתיבה מבנה בצורת ר על מנת לייצר שטחים חיצוניים רחבי ידיים כולל בריכה. החלל הציבורי הינו חד קומתי וחלל המגורים דו קומתי אשר צופה כגלריה לחלל הציבורי ומאפשר קשר עין. שני הגושים הללו מופרדים זה ומזה על ידי אלמנט זכוכית – סקיילייט וחלונות צד.
חזות המבנה בעל קווים מודרניים, נקיים ומאופיין בגווני חול המתאימים לסביבה הימית בה הוא שוכן, תוך הדגשת אלמנטים שונים מהמבנה בלוחות עץ.
פנים המבנה נשאר נאמן לעקרונות הללו תוך שימוש בחומרי גמר בעלי גוון חולי ועץ טבעי.
מבנה זה תוכנן תחת עקרונות הבנייה הירוקה, על מאפייניה השונים:
קירות המבנה מבודדים היטב, שולבו חלונות עליונים אשר מאפשרים אוורור טבעי המשחרר את האוויר החם בחודשי הקיץ ומכניסים שמש מסוננת לתאורה טבעית לתוך הבית כל ימות השנה. תוכננו הצללות עפ"י החזיתות השונות למבנה כולל הצללות קבועות ממתכת. האלומיניום ששולב במבנה כולל גז ארגון ו low e .

צילום: עודד סמדר