בית מודרני חם

בית בשטח בנוי של כ-280 מ"ר בשתי קומות וקומת מרתף בשטח של כ 90 מ"ר, על מגרש בשטח של 600 מ"ר
נבנה בשנת 2015.
בית מודרני אשר תוכנן ל-5 נפשות.
גאומטריית המגרש המלבנית הכתיבה מבנה בצורת ר על מנת לייצר שטחים חיצוניים רחבי ידיים כולל בריכה. החלל הציבורי הינו חד קומתי וחלל המגורים דו קומתי. כאשר גג החלל הציבורי הינו מרפסת נוף גדולה הפונה לים.
חזות המבנה בעל קווים מודרניים, נקיים ומאופיין בגווני חול המתאימים לסביבה הימית בה הוא שוכן, תוך הדגשת אלמנטים שונים מהמבנה בבריקים ולוחות עץ המשמשים להצללות.
פנים המבנה נשאר נאמן לעקרונות הללו תוך שימוש בחומרי גמר בעלי גוון חולי ועץ טבעי.
מבנה זה תוכנן תחת עקרונות הבנייה הירוקה, על מאפייניה השונים:
קירות המבנה מבודדים היטב, שולבו חלונות עליונים אשר מאפשרים אוורור טבעי המשחרר את האוויר החם בחודשי הקיץ ומכניסים שמש מסוננת לתאורה טבעית לתוך הבית כל ימות השנה. תוכננו הצללות עפ"י החזיתות השונות למבנה כולל הצללות קבועות מעץ. הפרגולה הדרומית מאפשרת כניסה של שמש חורפית ומונעת כניסה של שמש קיצית. מיקום הבריכה לכיוון דרום מאפשר חימום פאסיבי מיטבי למימיה.

צילום: ניב אשל